Troebel tipt

Troebel tipt is onze blog met filosofische tips. Troebel tipt filosofische activiteiten, films, podcasts, boeken en meer!

Het Coronavirus heeft onze beleving van tijd enorm beïnvloed. Daarom staat het thema tijd in onze eerst Troebel tipt centraal. Deze eerste Troebel tipt gaat over het ritme van ons leven, de informatierevolutie en de vraag of het erg is om tijd te verliezen.

Boek:
Ritme. Op zoek naar een terugkerende tijd, Marli Huijer (2015)

Het Coronavirus heeft het ritme van ons leven en daarmee ook de beleving van onze tijd enorm beïnvloedt. In Ritme onderzoekt filosofe Marli Huijer de ritmes die ons leven bepalen: van internet, smartphones en de 24 uurseconomie tot biologie, muziek en seks.

Podcast: 
Luciano Floridi on the Fourth Revolution, Philosophy Bites

Afstandsonderwijs, telewerk, online daten en skype: is dit de toekomst? In deze podcast vertelt informatie-filosoof Luciano Floridi over de vierde revolutie (de informatierevolutie), de infosfeer, digitale interactie, de privilege van informatie en hoe de info-revolutie ons zelfbeeld beïnvloedt.
— Beluister de podcast via Apple Podcasts of op Spotify.

Video-interview: 
Is het erg om tijd te verliezen?

Is het erg om tijd te verliezen? Kan je tijd eigenlijk wel verliezen? Moeten we proberen minder tijd te verliezen? Of kan tijd verliezen ook zelfzorg zijn? Filosofen Sylvia Wenmackers en Tinneke Beeckman en psychotherapeut Alain Mahjoub vertellen in deze mini-interview-reeks van 5 minuten of het erg is om tijd te verliezen
— Bekijk het video-interview hier.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief om geen tips te missen. Heb je zelf een (filosofische) tip? Laat het ons weten!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vul een email adres in
Vul een geldig email adres in

Volg ons

Catapult